Има ли някакви специални техники за подрязване, които могат да помогнат за ускоряване на растежа на дърветата рамбутан?

 Да, има няколко специални техники за подрязване, които могат да помогнат за ускоряване на растежа на дърветата рамбутан.
1. Резитба за формиране: Резитбата за формиране се извършва в началото на растежа на дървото рамбутан, за да се оформи добра структура. По това време отрежете всички издънки, които растат твърде близо един до друг или се пресичат. Оставете само няколко основни издънки, които растат добре, за да образуват здрава, правилна рамка на дървото.


2. Резитба за поддръжка: Резитбата за поддръжка се извършва редовно, за да се отстранят непродуктивните или пресичащите се клони. Отрежете клони, които растат навътре или към центъра на дървото, за да осигурите добро осветление и циркулация на въздуха. Това подрязване също помага за насърчаване на растежа на нови, по-продуктивни издънки.


3. Подрязване Подрязване: Подрязването се извършва, за да се отстранят издънките, които са твърде дълги или твърде близо един до друг. Изрежете издънки, които растат твърде дълго, за да поддържат баланс между вегетативен растеж и генеративен растеж (образуване на цветове и плодове). Това помага да се ускори образуването на цветя и плодове.


4. Подрязване за възстановяване: Ако дървото рамбутан претърпи повреда или необичаен растеж, може да се направи подрязване за възстановяване. Отрежете повредените или нездравословни части, за да стимулирате здрав нов растеж.


Не забравяйте да използвате остри, чисти инструменти за подрязване, за да предотвратите инфекция и по-нататъшно увреждане на дървото.

Next Post Previous Post