Какви са признаците на необичаен растеж на дърветата рамбутан, на които трябва да обърнете внимание?

 Някои признаци на необичаен растеж в дърветата рамбутан, на които трябва да обърнете внимание, са следните:
1. Жълти листа: Ако листата на дървото рамбутан пожълтяват, това може да е признак за недостиг на хранителни вещества или проблем с кореновата система. Също така обърнете внимание дали има признаци на атаки от вредители или болести.


2. Бавен растеж: Ако дървото рамбутан не расте бързо или не произвежда нови издънки, това може да означава проблем с почвените условия, храненето или заболяване.


3. Свиващи се листа: Ако листата на дървото рамбутан се извиват или изглеждат къдрави, това може да е знак за недостатъчна влажност или нападение от вредители като листни въшки.


4. Петна по листата: Ако листата на дървото рамбутан имат необичайни петна, това може да е признак на болест или нападение от вредители. Потърсете кафяви, черни или червени петна по листата.


5. Мъртви издънки: Ако нови издънки на дърво рамбутан умрат, преди да се развият, това може да означава проблем с болест или нападение от вредители.


6. Неразвити плодове: Ако плодовете на рамбутан не се развиват правилно или падат преди да са узрели, това може да е признак за проблем с опрашването, храненето или условията на околната среда.


Ако видите признаци на необичаен растеж на вашето дърво рамбутан, трябва да проверите допълнително и да предприемете необходимите действия.

Next Post Previous Post